Zrazený chodec zahynul na mieste nehody, vodič s autom ušiel

06.12.2011 Humenné

Humenné 6. decembra (TASR) - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom vodičovi, ktorý zrazil v pondelok 5. decembra na jednej z humenských križovatiek autom 38-ročného chodca a z miesta nehody následne utiekol. Zrazený Humenčan utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.
Ako informoval Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, k tragickej dopravnej nehode došlo v pondelok približne o 19.50 h na križovatke Štefánikovej ulice a Námestia slobody.
\"Cez priechod pre chodcov prechádzal v tom čase muž, pričom ho následne zrazilo motorové vozidlo. Auto išlo v smere od Sniny do centra mesta Humenné, smerom na nadjazd,\" doplnil Džobanik s tým, že po zrážke ostal chodec ležať na stredovej deliacej čiare vozovky s ťažkými zraneniami, ktorým potom na mieste podľahol.
\"Vodič auta z miesta nehody ušiel a zranenému neposkytol prvú pomoc. Policajtom sa na základe zaistených stôp zatiaľ podarilo zistiť značku auta, ide o Seat Alhambra, rok výroby 2001 až 2006,\" objasnil hovorca.
Polícia žiada svedkov, aby ju v prípade, že videli z miesta nehody unikať Seat Alhambra, kontaktovali osobne, ale na telefónnom čísle 158.
Dopravnú nehodu vyšetruje humenský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin neposkytnutia pomoci.
 

Vyberte región